ТВ фељтон: Читам и питам - Филип Давид

У емисији са насловом Филип Давид - Сећањем против заборава представља се дело и личност 61. добитника НИН-ове награде за роман године, у којој са Филипом Давидом разговара уредник емисије Јосип Бабел.

Давидов роман Кућа сећања и заборава, у издању Лагуне потврдио је реноме овог аутора као једног од најбољих српских писаца старије генерације. Дугогодишњи уредник Драмског програма ТВ Београд и аутор више књига приповедака, есеја и три романа, као и филмских сценарија, од којих су најпознатији за филмове Окупација у 26 слика, Пад Италије, Ко то тамо пева и Буре барута - Филип Давид, у свом награђеном роману на бриљантан начин је предочио своју опсесивну тему - борбу против зла и победу добра над њим.

Страдање више јеврејских породица у Холокаусту, за време Другог светског рата, и њихове последице на малобројне преживеле припаднике, описано је кроз приче о Алберту Вајсу, Миши Волфу, Соломону Левију и другој деци која су преживела, а чији родитељи су убијени на Старом сајмишту, у Земуну, Аушвицу, Бухенвалду и другим нацистичким логорима.

Реприза, 07. мај у 02:14 и 10:14

број коментара 0 Пошаљи коментар