РТС ординација

Здраво недељно поподне у РТС ординацији доноси вам три нове занимљиве теме. Очекује вас прича о веганској исхрани, научићете како да код куће направите квалитетну природну козметику, а сазнаћете и корисне информација о томе шта би требало да урадите са лековима којима је истекао рок трајања.

У првом делу емисије, Храна као лек, водитељка и новинарка Данијела Пантић Цонић откриће зашто је постала веганка и показаће како се брзо и лако могу припремити три здрава веганска јела: пресни ајвар, здрав мајонез и торта од воћа. Које су предности и мане овакве исхране објасниће нутрициониста Ђорђе Пејић.

У Ординацији ћемо припремати природну козметику коју свака домаћица може сама да направи код куће. Сви састојци за припрему могу се набавити у апотеци или продавници здраве хране, а видећете како се прави чврста крема, порцеланска маска за лице и мицеларна вода. Све ће показати и објаснити Маријана Милосављевић, фармацеут и специјалиста козметологије. Од ње ћемо сазнати и који састојци козметике коју купујемо нису најздравији, али и како да изаберемо добар козметички производ.

У рубрици Корисно биће речи о томе шта би требало урадити са лековима којима је истекао рок трајања. Директор Агенције за заштиту животне средине, Филип Радовић, објаниће зашто није добро лекове бацати у ђубре.

Аутор и водитељ је Марија Поповић

Редитељ је Петар Станојловић

број коментара 0 Пошаљи коментар