Културни дневник

У Салону МСУ отворена је Интернационална изложба Куда идемо и колико ће то путовање да траје? Изложба представља фотографе и видео-уметнике који преиспитују природу и процес глобализације променом визуре града. Гост Културног дневника је кустос изложбе Томас Елсен, директор и кустос Нове галерије Höhmannhauс, Аугсбург, Немачка.

У Дрвенграду, доделом награда, завршен Кустендорф класик.

У Гварнеријусу светска премијера Реситала песама за баритон и клавир Сергеја Борткевича, у извођењу Кшиштофа Шумањског и Бојане Димковић.

Представљамо вам три књиге о легендарном Леонарду да Винчију и књигу која се бави односом између Ендија Ворхола и Жан-Мишела Баскијата. У Културном дневнику и прича о чилеанској сликарки Сузани Гевари, награђеној 1916. године Орденом Св. Саве.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Горан Мијић
Реализација Марија Средојевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар