Културни дневник

Поводом гостовања изложбе "Тито у Африци - слике солидарности" у Музеју Венде у Лос Анђелесу, гост Културног дневника је Неда Кнежевић, директорка Музеја историје Југославије.

Шта је у недоласку главног госта Фестивала Крокодил - француске књижевне субверзивне звезде, Мишела Уелбека, било субверзивно за медије и публику Крокодила?

У Архиву Србије отворена је изложба "Срби и Србија у османским документима од 15. до 19. века".

У Народном позоришту, на Сцени Раша Плаовић, премијерно представа  "Јесте ли за безбедност?". У оквиру концертног серијала Дома омладине "Магија не престаје", 11. јуна наступа Квартет Милоша Бранисављевића. Њихова музика је спој традиционалне музике Балкана и џеза.

У Културном дневнику и златни свет Такашија Муракамија, чија је изложба у току у Галерији савремене уметности "Таи Квун" у Хонгконгу.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Маја Туцаковић
Монтажа Бошко Новаковић
Реализација Сања Реџић

број коментара 0 Пошаљи коментар