Плава птица

Како се бира краљица пчела? Шта ради контролор пахуљица? Где се играју казачок и хопак? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у суботу, 27. априла, у 12:05, на Првом програму РТС-а!

Осман ће нас подсетити да не воли зиму јер је он створен за лето, купање и роњење. Борка неће имати ништа против лета, мада ће имати штошта против роњења јер више од свега мрзи када јој се замагле наочаре. Сва срећа па ће наша Госпођа Ж имати решење и за замагљене наочаре, а и предлог за то где ронити зими.

Како би развила љубав према зими код Османа, Борка ће у госте позвати Снежану Пахуљац, контролорку пахуља. Од ње ћемо сазнати све о Факултету зимских уметности, о Снежаниним омиљеним предметима Вајање у снегу и Ваљање у снегу, али и зашто пахуљице желе да личе једна на другу.

Кроз нови весели сонг, отпутоваћемо у Украјину, земљу у којој се игра казачок, свира на бандури и ужива у укусу боршча. Пошто у "Плавој птици" музике никад доста, угостићемо и веома талентоване другаре из Музичке школе "Даворин Јенко".

Наша гусарска посада откриће нам штошта занимљиво о пчелама, Гвозден ће имати нову вежбу, Осман нови специјални експермент, а Господин Џ нову питалицу. Зато не пропустите да нас гледате у суботу 27. априла, у 12:05. на Првом програму Tелевизије Србије.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, аниматор Милош Гојковић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Борис Миливојевић, Андријана Оливерић и наша специјална гошћа Софија Јуричан.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар