Око економије: Подвлачење црте

Воља о провери порекла имовине опет на провери.

Како са платом мањом од хиљаду евра, градјанин себи може да приушти стан вредан више стотина хиљада евра, викендицу, јахту итд? Знак питања је још већи уколико је реч о јавном функционеру. Србија би до коначно могла да добије Закон о преклу имовине, јер су министарства правде и финансија предложили Нацрт тог закона,а јавна расправа је управо завршена. Под лупом би тако могли да се нађу и политичари и привредници и естрадни уметници. План је да се Закон примењује ретроактивно,а црта се подвлачи 1.јануара 2007. године.

И то не би био и није први пут да се такав закон најављује, с обзиром на то да се пуних 18 година њиме "прети" свима онима који избегавају пријављивање прихода, пореза и који добијају надокнаде за разне "комбинације".

О закону о пореклу имовине, идеји - како би требало и како би могао да се примењује, да ли је пресудна политичка воља и/или бескомпромисност и стручност порезника, како је овај проблем решен у другим земљама, разговарамо у емисији Око економије.

Гости су: Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде и Немања Ненадић, програмски директор Транспарентности Србија.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

број коментара 0 Пошаљи коментар