Десети РТС Телетон: Рак је излечив

У уторак, 2. априла на Првом програму РТС-а у 21 сат, грађани Србије имаће прилику да у оквиру добротворног контакт-шоу програма "Телетон" помогну у куповини магнетне резонанце за Клинички центар Србије. Грађанима Србије потребан је још један апарат за магнетну резонанцу. Благовременом дијагностиком на овом апарату, сваке године у нашој земљи спасе се на хиљаде живота.

Током десетог "Телетона", који Радио-телевизија Србије организује уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Канцеларијe за донације КЦС, гледаоци ће имати јединствену прилику да поразговарају са својим омиљеним спортистима, музичарима и глумцима, као и са представницима медицинских установа. Јавне личности одговараће на телефонске позиве гледалаца, а сваки позив и СМС порука представљају директну донацију.

Бројни глумци из најпопуларнијих домаћих серија радо ће попричати са вама. Уколико већ дуго чекате да питате Предрага Бјелца како је бити непријатељ Хари Потера, Аницу Добру да ли и даље носи беле кошуље и Милана Марића како је постао један од десет најбољих младих глумаца у Европи, ово је савршена прилика за то. O кошарци ћете моћи да разговарате са Наташом Ковачевић и Дејаном Томашевићем, али и актуелним играчима КК "Црвена звезда". Питања у вези са темом хуманитарне акције моћи ћете да поставите министру здравља др Златибору Лончару, директору Института за онкологију проф. др Радану Џодићу, директору КЦ Ниш проф. др Зорану Радовановићу и директору Института за мајку и дете др Радоју Симићу. У оквиру програма, уживаћете и у гласовима Лене Ковачевић, Сергеја Ћетковића, Невене Божовић, Џенана Лончаревића, Јелене Томашевић, Тијане Богићевић и Ђулета из Ван Гога.

Телевизијски домаћини десетог Телетона РТС-а биће Драгана Косјерина, Бранко Веселиновић, Ана Стаменковић, Ивана Божовић и Марија Поповић.

Овогодишњи "Телетон" представља круну националне кампање "Рак је излечив" коју РТС спроводи у сарадњи са Министарством здравља РС. Од понедељка, 1. априла, "Телетон" можете подржати и слањем СМС порукa на број 7007, из свих мрежа мобилних оператера. Укупна цена поруке је 100 динара.

Уторак, 2. април у 21:00, РТС1 и РТС Планета

Позивамо све друштвено-одговорне компаније и појединце да се укључе у ову националну хуманитарну акцију.
Динарски рачун за донације: 840-3463761-67
Девизни рачун за донације: SWIFT CODE NBSRRSBGXXX
IBAN CODE RS35908504100000045389
Клинички центар Србије - прикупљање средстава за куповину магнетне
резонанце за Клинички центар Србије

Апарат за магнетну резонанцу биће од користи и на располагању свим грађанима Србије јер ће бити дониран Клиничком центру Србије - установи ка којој гравитирају сви пацијенти из наше земље. Ради се о неинвазивној и прецизној дијагностичкој методи која даје конкретну слику о здрављу органа а посебно је значајно што прикиком прегледа нема зрачења које, на пример, постоји код снимања скенером.

број коментара 0 Пошаљи коментар