Културни дневник

Тема Културног дневника је пројекат изградње гондоле која повезује Калемегдан и Ушће. Биће речи о реакцији јавности на промену историјског језгра Београда и о утицају пројекта на Београдску тврђаву - непокретно културно добро од изузетног значаја за Републику Србију.

У емисији говоримо и о Дану Српског народног позоришта које је прославило 158. рођендан, о Изложби слика Славољуба Славе Богојевића у Галерији РТС-а, Београдском месецу фотографије и монографији "Леонид Михаилович Браиловски".

Литвански редитељ Audrius Stonis, гост 66. Мартовског фестивала, за Културни дневник говори о филмском великану Jonasu Mekasu.

У рубрици "Ми у свету" водимо вас у Бон, на контроверзну изложбу уметничких дела инспирисаних Мајклом Џексоном.

Гост Културног дневника је археолог Ивана Минић, координатор Међународне смотре археолошког филма, која ће се двадесети пут одржати од 2. до 9. априла у Атријуму Народног музеја.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Драгана Пантић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар