Кухиња мога краја

У другој епизоди нове сезоне серијала "Кухиња мога краја" упознаћемо се са Светланом Трифуновић из Врњачке Бање.

Са поносом истиче да се у њеној кухињи као и у животу преплићу многи путеви и да сваки крај Србије у њој има своје место. Рођена у Шапцу, живела у Војводини, сада у Шумадији, Светлана као председница удружења "Златне нити" са осталим чланицама уз подршку супруга Славољуба, има само један циљ - да сачува од заборава старе занате, јела и народно стваралаштво, и пре свега то знање пренесе на своје и мужевљеве бројне потомке.

Причљива, туризмолог по професији, за своје другарице је приредила прави времеплов приказујући им израду разних рукотворина у оквиру своје радионице, а због њеног искуства млађе учеснице током дружења звале су је "мама". Светланина кухиња обилује домаћим специјалитетима а драж јој даје умешност због које и чувена пржа има нови укус.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар