Упитник: Шта је РТС Србији?

Демонстранти протеста "Један од пет милиона", предвођени опозиционим лидерима Бошком Обрадовићем и Драганом Ђиласом упали су у суботу у зграду Радио-телевизије Србије тражећи да се уживо укључе у програм и обрате јавности.

О догађањима те вечери први пут емитујемо и снимке сигурносних камера у згради РТС као и сведочења запослених који су се у суботу затекли на послу.

Да ли је незадовољство програмом РТС-а кључни разлог за упад у зграду Радио-телевизије Србије? Шта се заправо догодило те вечери - насиље или борба за слободу говора?

Због чега јавни медијски сервис те ноћи није имао ванредни програм?

Шта би урадио BBC, телевизија на коју се угледају многи јавни сервиси?

Имају ли основа поређења данашњег РТС-а са "ТВ бастиљом" деведесетих година? Каква је улога јавног сервиса у успостављању дијалога у друштву?

Шта је РТС Србији?

То су само нека од питања о којима ће говорити: Владимир Радомировић, председник Удружења новинара Србије, Немања Пантић, начелник Одељења за медије и комуникације МУП-а Србије и члан Радне групе за унапређење безбедности новинара Србије, Зоран Станојевић, уредник Интернет портала РТС-а и Филип Шварм, одговорни уредник недељника Време.

Аутор и уредник Упитника је Оливера Јовићевић. 

број коментара 0 Пошаљи коментар