Сенке над Балканом

Пета епизода: Танета, Једва живог, проналази Нишки са својим људима и води га код Прша. Тане сазнаје од Нишког да је Кројач ратни ветеран и да је у прошлости четовао са чувеним Танкосићем и његовим "црнорукашима".

Кројач даје Алимпију, алиас Калуђеру, негативе и каже му да је убио полицајца који му их је донео. Калуђер му саветује да се склони из Јатаган мале на неко време. Газда Киро наставља преговоре с Калуђером и тражи да му помогне да ослободи Дамјана из затвора. Калуђер пристаје, уз услов да му се то богато плати товарима Кировог најквалитетнијег опијума.

Станко испитује Аврама који делује као ментално поремећен. Станко је против тога да се Аврам третира као здрав злочинац и моли начелника за психијатријску експертизу. У међувремену, Ђоловић упада бесан у Главњачу и тражи Танета који се није појавио на заказаном састанку. Станко сазнаје да је Тане још јуче отишао у Јатаган малу...

Улоге тумаче: Драган Бјелогрлић, Андрија Кузмановић, Марија Бергам, Гордан Кичић, Милош Тимотијевић, Ненад Јездић, Марко Живић, Небојша Дугалић, Марко Гверо, Жарко Лаушевић, Срђан Тодоровић, Александар Галибин, Горан Богдан, Бојан Навојец, Петар Арсовски... и многи други.

Креатор серије: Драган Бјелогрлић
Уредник серије: Марко Новаковић
Режија пете епизоде: Мирослав Лекић
Сценарио: Даница Пајовић, Драган Бјелогрлић, Владимир Кецмановић, Дејан Стоиљковић
Директор фотографије: Иван Костић
Монтажа: Лазар Предојев
Музика: Мањифико
Дизајн звука: Александар Протић Прота
Костимографија: Борис Чакширан
Продукцијски дизајн (сценографија): Горан Јоксимовић Јокса
Продукција: Радио-телевизија Србије, Кобра филм
Копродуценти: Томи Салковски, Сталбел Мишалков
Копродукција: Скопје Филм Студио, Радио Телевизија Република Српска
Извршна продукција: Горан Бјелогрлић - Кобра филм

број коментара 0 Пошаљи коментар