Културни дневник

Филм Мирослава Терзића "Шавови", који је на недавно завршеном Филмском фестивалу у Берлину добио два вредна признања, премијерно пред београдском публиком на 47. ФЕСТ-у.

У Великој галерији Дома војске Србије у Београду отворена је изложба Народног музеја Зрењанин "Васа Поморишац - од традиције до модерне", поводом 125 година од рођења сликара.

Манифестација "Дани Дарка Рундека у Београду" биће одржана од 1. до 7. марта у Дому омладине Београда. Рундек ће представити своје разнолико и богато стваралаштво, тако што ће одржати чак пет концерата, различитог репертоара.

У Звездара театру је најављено четврто издање Фестивала "Позоришно пролеће" које ће бити одржано од 8. до 16. априла у Шабачком позоришту.

Дебату "Брисање културе из медија у Србији" посвећену третману културе у медијима, али и о могућим заједничким стратегијама борбе против таквих медијских политика, организовала је Асоцијација Независна културна сцена Србије.

У Музеју афричке уметности отворена је изложба под називом: "Духови Африке - ритуална западноафричка уметност".

Поводом великог јубилеја - 30 година Битеф театра, гост Културног дневника је Милош Латиновић, директор овог позоришта.

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Марија Миљевић Рајшић
Монтажа: Никола Манић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар