Културни дневник

Затворен је 12. Међународни филмски и музички фестивал КУСТЕНДОРФ у Дрвенграду, на Мокрој Гори, који је окупио младе филмске ствараоце и великане светског ауторског филма.

Једна од наших интернационално најуспешнијих уметница фотографије, Весна Павловић, у галерији Артгет изложила је радове који су визуелно истраживање фотографског архива Музеја Југославије.

Најпрестижнији фестивал позоришне комедије биће традиционално одржан по 44. пут, од 20. до 27. марта у Јагодини, уз присуство бројних славних глумаца и богат пратећи програм, најављено је данас на конференцији за новинаре.

У Културном дневнику представљамо вам аутобиографску причу "Маркс и лутка" француске књижевнице иранског порекла Марјам Мађиди, која је пре две године овенчана Гонкуровом наградом за дебитантски роман.

Преко 600 сати ББЦ-ијевог документарног материјала из Првог светског рата редитељ Питер Џексон обратио је уз помоћ најсавременије технологије и направио јединствен документарни филм.

Поводом обележавања 25 година уметничког рада, тенор Зоран Тодоровић ће одржати Гала концерт на Великој сцени Мадленианума у петак, 18. јануара. Тим поводом, он је гост Културног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија...Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник ре-афирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар