Читај ми!

Магазин Србија на вези

Екипа Магазина Србије на вези присуствовала је овог викенда у Штутгарту завршној Инвестиционој и пословној конференцији чији је основни циљ повезивање привредних предузећа и бања из Србије са нашима у дијаспори (Аустрија, Немачка, Швајцарска).

На једном месту нашли су се представници Привредних комора Србије и Немачке, уз подршку Међународног центра за развој миграционих политика, а у оквиру пројекта "Link up" и уз подршку амбасада и конзулата у државама немачког говорног подручја.

Гост емисије министар у Влади Србије задужен за дијаспору Ђорђе Милићевић, један од учесника ове конференције као и претходних. Биће то прилика да се осврне и на првих сто дана рада и посета нашим људима у дијаспори.

Ексклузивно за емисију говоре: др Снежана Јанковић, амбасадор РС у Берлину, Мартијн Плуим, директор ИЦМПД, један од домаћина скупа, Драган Димитријевић, генерални конзул РС у Штутгарту као и Тамер Килић ИЦМПД, шеф региона западни Балкан и Турска, др Ана Сцхерер, лекар из Штутгарта, Божидар Вучуровић, генерални конзул РС у Минхену, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, Зоран Јеремић, дугогодишњи амбасадор у Немачкој, Аустрији и Швајцарској и Борислав Капетановић, предузетник из Беча и један од координатора скупа.

Музички гости емисије Иван Милинковић, вокални солиста и КУД "Миломир Петровић" из Сремчице.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић.

Сниматељ Димитрије Хаџи Николић.

Редитељ емисије Драгица Гачић.