Читај ми!

Србија на вези

Дипломски дугометражни играни филм Нине Огњановић "Овуда ће проћи пут" освојио је два признања на 29. филмском фестивалу "Слемденс" у САД где је имао светску премијеру.

Филм је освојио награду публике, као и специјално признање жирија у категорији играни филм и једини је који је добио чисту петицу. "Овуда ће проћи пут" је прича о неочекиваној посети која из корена мења живот малог изолованог места у Србији. Осамнаестогодишња Јана учиниће све да спасе странца за којег мисли да ће је одвести далеко одатле... Гошћа емисије је сценаристкиња и редитељка филма - Нина Огњановић.

Тања Милосављевић је научни истраживач, публициста, лектор, преводилац... Након завршрног факултета, наставља образовање у Француској где је и докторирала. Данас живи близу Сен Тропеа и ради као просветни инспектор. Своје родно Врање носи у срцу о чему говори и њена књига "Кд се отиснем у бел свет". Са Тањом Милосављевић разговарала је Вања Васић.

У Ла Пазу, престоници Боливије, 26. јануара отворена је изложба под називом "Непрел", уметнице из Србије, тачније Лесковца - Александре Ане Микарић. Отварање ове изложбе привукло је велику пажњу значајних имена уметничке сцене Боливије, а публика ће моћи да је погледа до 11. фебруара.

Срби на Флориди организовали су свој фестивал са кога извештава Александар Жигић.

Недавно је у Коларчевој задужбини представљена књига Срби на Косову и Метохији у 20. и 21. веку" аутора професора Драгослава Ћетковића. Промоцију је пратио Владан Ракић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић