Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези говорићемо о иницијативи дијаспоре и пројекту повезивања општина у Србији и Словенији. Најавићемо финално такмичење за „Најбољу технолошку иновацију“, а видећемо и како је у Влади Србије протекла додела признања спортске манифестације „Крос РТС-а“. У Паризу одржана трибина поводом излажења зборника "Француска и Србија: изазови вечитог пријатељства".

Пројекат повезивања општина у Србији и Словенији траје неколико година. Носиоци пројекта су Божидар Дринић, главни и одговорни уредник листа „Аграр“ и Раде Бакрачевић, главни уредник „Штајерских новица“. Које су нове иницијативе и пројекти чућемо од Божидара Дринића.

Финално такмичење за „Најбољу технолошку иновацију“ одржава се 23. децембра у студију на Кошутњаку уз директан пренос на РТС-у. Гост емисије Владимир Никић, члан организационог Одбора такмичења за „Најбољу технолошку иновацију“.

У Влади Србије уручене су награде и признања најзаслужнијим појединцима и институцијама за подршку у организацији Кроса РТС-а. Гост емисије Стеван Ковачевић, директор Кроса „РТС-а“.

На трибини поводом излажења зборника "Француска и Србија: изазови вечитог пријатељства", мултидисциплинарно је обухваћена најшира лепеза односа две државе, од историје, преко културне дипломатије и економије до Европских интеграција. Из Париза се јавља Владан Јочић.

У Бечу је у Акцент театру 4. децембра одржан концерт Ансамбла КОЛО. Тамошњој публици, на позив српске дијаспоре, представили су се играчком представом „Соколова песма“. Прилог Вере Марјановић и Мирослава Војиновића.

Видећемо и да ли је све премено за 20. Дечју песму Евровизије у Јерменији. Србију представља Катарина Савић са композицијом „Свет без граница“. Из Јеревана се јавља Тијана Лукић.

Музички гости Дуо Модерато и Земунски тамбураши.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.