Читај ми!

Србија на вези

У емисији између осталог...

Нишка црквена певачка дружина „Бранкоˮ званично је основана 1. септембра 1887. године, мада се у литератури и појединим архивским изворима као датуми оснивања помињу и Божић и Ђурђевдан који је проглашен за славу Друштва.  Било је то непуну деценију после ослобођења Ниша од Турака, 1878. године, у време убрзаног просветног и културног развоја и преображаја града.
Дечији хор „Бранкоˮ је основан 1995. године као подмладак истоимене Црквене певачке дружине „Бранкоˮ при Саборном храму у Нишу, с благословом тадашњег епископа нишког а потоњег патријарха српског г. Иринеја.
Значајан јубилеј -135 година непрекидног рада, хор "Бранко" обележио је  у октобру величанственим концертом при Саборном храму у Нишу.  О овом догађају, али и гостовању у Јерусалиму, за нашу емисију говоре Сара Цинцаревић, диригент НЦПД "Бранко" и Здравко Стојнић, представник за медије НЦПД "Бранко".
Никола Јокић, члан кошаркашке репрезентације Србије и већ осму годину играч Денвер Нагетса, редовно одушевљава публику својим мајсторијама, а истовремено је и својеврстан амбасадор Србије. Александар Жигић разговарао је са Николом о томе како се привикао на Живот у Америци, али и показује како изгледа пут до Колорада.
Светско фудбалско првенство у Катару са лица места прати наша дописница из Торонта, Биљана Туцаков, која нам шаље извештај из Дохе.


Уредници емисије Тања Адамовић и Нада Вукелић
Реализација Ернестина Глигоријевић