Читај ми!

Културни дневник: Уметничке везе, утицаји и гестови

Како су наши писци утицали на развој позоришта и како је позориште обликовало књижевно стваралаштво тема је округлог стола "Српски књижевници и српско позориште од Првог светског рата до краја XX века" у Српској академији наука и уметности.

У Чачку је почео  31. Меморијала Надежде Петровић који садржајем и искораком у јавни простор говори о егзистенцијалним питањима живота и друштва. Свечаним проглашењем победника, завршен је 56. Битеф.

У Културном дневнику и о ауторским композицијама ЛП дуа за два хибридна клавира и синтисајзере и београдској премијери крими драме "Траг дивљачи" редитеља Ненада Павловића по мотивима прозе Живојина Жике Павловића.

У првој великој премијери ове јесени, Бечка државна опера се сећа свог некадашњег директора Густава Малера. Два дела овог композитора, "Тужбалица" и "Песме мртвој деци", спојена су у симфонијску кантату тешке атмосфере и света без наде.

Гост Културног дневника је сопран Бранислава Подрумац поводом две премијере оперете "Париски живот" Жака Офенбаха у Опери и театру Мадленианум.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.  

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Дамјан Паунковић