Читај ми!

Студио знања: Савршен човек у несавршено време

Од 30. септембра екипа Студија знања креће са новом, шестом сезоном! Спремили смо прегршт занимљивих тема, а прва у низу се бави савршеним човеком у несавршеном свету.

Глобализација, учесталост ратова, егзистенцијалних криза дурштва и нас као појединаца, пандемија, доминација финансијког капитала.. Све су то слике стварности. Какви треба да будемо да бисмо се снашли у том конгломерату притисака и да ли је идеал савршенства остварив у овако несавршеном свету, покушали смо да сазнамо уз помоћ наших драгих гостију.

Јелисавета Босанац, Игор Цвејић, Маја Бојић, Бранка Матијевић и Ђорђе Рибић
Јелисавета Босанац, Игор Цвејић, Маја Бојић, Бранка Матијевић и Ђорђе Рибић

Са филозофом Игором Цвејићем трагамо за универзалним вредностима човека, док са социолошкињом Бранком Матијевић сагледавамо које нам то вредности намеће 21. век. А на који начин нам савремене технологије и ИТ сектор помажу за лични раст, као и како нам олакшавају живот, октрива нам софтверски инжењер Ђорђе Рибаћ.

Екипа Студија знања је решила и да представи део екипе која ради на реализацији саме емисије и који, осим што су сјајни у послу који обављају, имају доста других интересовања у којима су успешни. О којим колегама је реч и које су нам то вештине показали, сазнајте у петак око 22 и 30х, и у суботу у 13х на нашем другом каналу.

Открићемо вам да је нови члан нашег тима, Јелисавета Босанац, са водитељком Мајом Бојић, рецитовала дивну песму Мике Антића, али о којој песми је реч, сазнајте крај малих екрана или на YouTube каналу Општеобразовне редакције.

Маја Бојић и Јелисавета Босанац
Маја Бојић и Јелисавета Босанац

Које су се то кључне промене дешавале у поимању савршеног човека у Западној цивилизацији, као и колико се поимање савршеног разликује од културе до културе, откриће нам културолог Марина Симић, док ће нам психолог и психотерапеут Кристина Брајовић Цар дати савате како да се носимо са све чешћим неуспесима.

Новинари Студија знања су у својим прилозима сагледали различите феномене - од слике савршеног коју кроје уметници до лажног представљања зарад бољег утиска у неформалној конверзацији.

Видимо се!

ГлавнииодговорниуредникОпштеобразовнередакције: Зоран Живковић
Водитељ: Маја Бојић
Редитељ: Дарко Камарит