Читај ми!

Планетаријум - Номадска Србија

У претпоследњој епизоди одлично прихваћеног, несвакидашњег путописног ТВ серијала - караван кампера је још увек на Косову и Метохији.

Након низа полицијских контрола али и техничких проблема, захваљујући спретним рукама мајстора Владе из Зубиног Потока, екипа неустрашивих путописаца стигла је и до језера Газиводе.

Гледаоци ће имати прилику да непосредно сазнају да овај природни резервоар воде (којим се снабдева велика територија Косова и Метохије) осим политичког, у Планетаријуму има много већи природни и туристички значај.

Након вишедневног крстарења камперима по Косову и Метохији - територије на којој наша историја има своје најдубље корене, тим емисије под окриљем ноћи стиже до Санџака.

Увек срдачни Новопазарци, потрудили су се да каравану кампера омогуће боравак баш на месту где су вековима ноћили многи каравани. Истовремено, имаћете прилику да видите и како се Лидија Пирошки снашла на задатку прављења чувених новопазарских мантија а сазнаћемо и тајну укуса традиционалних ћевапа из овог града.

Будући да је зима стигла пре времена, агилни тим Планетаријума стигао је и до Златибора на право камперско зимовање из најбоље "ложе" - непосредно уз скијашке жичаре.

Тим искусних авантуриста, кампера и путописаца ово издање емисије приводи крају у Вишеграду, са намером да докажу како границе на Балкану не треба да раздвајају већ да спајају људе, вере и нације...