Читај ми!

НТЦ квиз: Скок од среће

Такмичари пете епизоде "НТЦ квиза" опробаће се у разним дисциплинама: бацаће кугле пуне идеја, прескакаће препоне од задатака, тркаће се брзином можданих вијуга и све ће бити пропраћено дисциплином "скок од среће!". А ко други може да стави изазов у овим новим атлетским дисциплинама, него државни рекордер, Михаил Дудаш! Навијајте из петних жила у суботу, 1. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије.

Такмичари пете епизоде "НТЦ квиза" долазе директно са Нептуна и Марса! Како је то могуће? Па тако, лепо! Једни су желели да се зову "непобедиви", а други "мађионичари". Међутим, Миљан не би био Миљан да није применио своју чувену зврчку. Овог пута је узео прва два слова њихових имена и нашаo планете које почињу тим словима. Од "не" је настао Нептун, а од "ма"... Марс, логично!

Гост изненађења Михаил Дудаш
Гост изненађења Михаил Дудаш

Док Нептуновци и Марсовци лете по Космосу, срећу се за различитим необичностима. Срећу се са родама, и то не било каквим, него причљивим родама. Срећу се са нелогичним причама, ребусима, речима, повезницама, асоцијацијама... Али, срећу се и са једном изузетном ососбом, државним прваком у атлетици, Михаилом Дудашом!

Игра изненађења - НТЦ полигон
Игра изненађења - НТЦ полигон

Миљан наравно има спремно питање за њега: шта повезује билијар, сладолед и једaн атлетски реквизит? Михаил не размишља много, јасно му је да је у питању кугла. Али, одмах узврћа истом мером и ставља пред Миљана нимало лако питање: у главном граду једне суседне државе налази се један реквизит. Који? Уз помоћ брзомислећих такмичара Миљан успева да одговори: у питању је С-копље. Скопље је главни град Македоније, а копље је један од реквизита у атлетици.

Игра Причљиве роде
Игра Причљиве роде

А главно је питање - да ли Вук успева да одговри на Миљаново питање, које гласи: која ара греје стопала? Знамо ли? Ево, једне мале помоћи: у једном одевном предмету крије се једна птица. Продубите мождане вијугице, позовите у помоћ све речи које знате, распоредите их, комбинујте и дајте одговор.

НТЦ тимови - Нептун и Марс
НТЦ тимови - Нептун и Марс

Ако ипак не успете, погледајте шта ће Вук рећи у суботу, 1. октобра у 12:05ч на Првом програму Телевизије Србије. Тада ће премијерно бити емитована пета епизода "НТЦ квиза". Реприза је у недељу, 2. октобра у 8:30 на Другом програму, а епизода се одмах после емитовања налази на нашем youtube-каналу и платформи rtsplaneta.rs.

Игра Паралелне асоцијације
Игра Паралелне асоцијације

Уредница и сценаристкиња квиза је Јелена Попадић Сумић, аутор квиза др Ранко Рајовић, аутор питања Вук Рајовић, коме је, уз помоћ Марине Илић и Катарине Рајовић, додељена и супервизорска палица. Сценограф је Горан Јоскимовић, композитор Милан Станковић SevdahBABY, спикер Драган Вучелић, а највећи навијач и пријатељ наших такмичара је глумац и водитељ - Миљан Прљета! Квиз је произведен у продукцији Tradegator011.

Аутор
Аутор "НТЦ квиза" др Ранко Рајовић

Пројекат је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза учитеља Србије и Удружења васпитача Војводине.

Најлепше је учење - учење кроз игру!