Читај ми!

Моја дедовина: Дечко који сања претке из Такова бори се за дедовину!

У селу Шарани надомак Горњег Милановца један момак из града свакога дана долази на дедовину. Нико не зна да ли је томе крив деда који му је као беби исекао прамен косе и ставио под праг или је ово љубав према прецима који су подизали Други српски устанак са кнезом у Такову?

"Моја дедовина"

Вељко пише приче о славним прецима, такмичи се у косидби на Рајцу, прави ракију, сади све више шљива на дедовини, води читаво домаћинство на селу, иако је дете из града. Цела фамилија са чуђењем прати шта овај момак ради и како се имање враћа у живот као што је некада цветало.

"Моја дедовина"

Серијал Моја дедовина помоћи ће му да обнови једну кућицу на имању, уради купатило, среди је за момачки живот како би овде могао да борави дуже и преспава на дедовини кад год пожели. Домаћину доносимо око 3 хиљаде евра као помоћ, а он је дужан да обезбеди мобу (испомоћ) са својим комшијама, рођацима, пријатељима.

"Моја дедовина"

Вељко је у стању да док шета Горњим Милановцем, нешто му падне на памет да није довршио на дедовини, седне у такси и оде у село Шарани. Онда касно у ноћ деда дође по њега колима и врати га на спавање. Повезаност са прецима је толика да наш домаћин чува предмете својих чукунедова и чукунбака старе по 150 година и за то постоји посебна зграда.

"Моја дедовина"

Вељко је постао произвођач врхунске ракије (за шта се усавршавао на обукама и течајевима) и читаву будућност жели да гради на томе. Ова епизода говори о момку који зна шта хоће и чему у савременом добу служи једна прелепа дедовина насред Шумадије.

"Моја дедовина"