Читај ми!

Лето у Србији

У овој емисији ће се певати али и плесати, а водимо вас и на Власинско језеро, у Сарајево и на обалу Средоземног мора...

У сред летње среде, тим емисије "Лето у Србији" решен је да вас забави, разоноди али и информише о темама које вас занимају.

Сазнаћемо заједно: каква је улога фотографа у ери Инстаграма, мобилних телефона високе резолуције и апликација за обраду фотографија? Која храна расхлађује и како се правилно чисти свеже воће пре употребе? Реномирани бармен повериће тајне - како се припремају најбоља освежавајућа пића.

Биће речи и о предстојећој великој градској манифестацији и музичком догађају - 19. Београдском фестивалу пива, који обележава три века пиварства у Србији и где ће на две бине за четири дана наступити више од 50 извођача. Најатрактивније концерте преносиће РТС 2, сваке вечери, од четвртка до недеље.

Спортско лето, испратићемо кроз актуелности у вези са Европским првенством у пливању а сазнаћете и најсвежије информације о фудбалском мечу Црвена Звезда - Макаби Хаифа, у првом сусрету плеј офа за Лигу шампиона.

Гости: Леонтина Вукомановић, Иван Милеуснић - плесач и кореограф, Миленко Шкарић (Skymusic Corporation), репер и музичар Газда Паја (Павле Бошковић), музичка група "Деца Лоших Музичара", глумац Ирфан Менсур, Велимир Стјепановић - репрезентативац Србије у пливању и певачица Марија Микић.

Емисија "Лето у Србији" емитује се уживо, са "београдског мора" а репортери РТС-а известиће и шта је ових летњих дана најзанимљивије у Сарајеву, на Власинском језеру а шта у израелском граду Хаифа.

Уредници и водитељи емисије: Јелена Симић и Стефан Поповић

Проведите лето са нама, нека нам свима буде да је море - тамо где смо ми. Пратите "Лето у Србији"!