Читај ми!

„Kамионџије д.о.о.“

Серија од 20 епизода у режији Филипа Чоловића, по сценарију Гордана Михића. Вечита прича камионџија, у новој серији је препуштена Жићи и Баји, који нас на својим вожњама подсећају на, често заборављене, наклоност и оданост.

„Заборављени идеал пријатељства, солидарности, међусобног помагања, разумевања. Значи, оно што постоји у свима нама, што постоји у нашем народу, а што је заборављено наметањем неких индивидуалистичких, себичних идеала“, сматра Тихомир Станић, један од главних ликова серије. 

Приче о обичном човеку данас се заобилазе, а управо она је суштина нове телевизијске саге.

„Ово није римејк, ово није наставак, ово је једна потпуно нова серија. Она је атрактивна визуелно, својом топлином и мислим да су то њени највећи квалитети. Ово је прича о малим људима о партнерству, породици“, напомиње редитељ Филип Чоловић.

„За мене је Дара стуб породице. Много Дара има у Србији, али су невидљиве, због тога што су, како да кажем, нарцисоидни типови личности много видљивији на социјалним мрежама и уопште него што су наше Даре“, каже глумица Паулина Манов.

 

Свака епизода је као филм. Музика је аранжирана у истом маниру. 

Серија почиње случајним сусретом Жиће, бившег шофера, а потом библиотекара у малој сеоској школи у околини Уба, и Баје, возача аутобуса у градском саобраћајном предузећу у Убу. Тај сусрет ће у потпуности изменити њихове животе.

Пошто су обојица остали без посла, они су, гледајући репризу серије Kамионџије са популарним Чкаљом и Павлом Вујсићем, који су играли Јарета и Пају, одлучили да купе камион и оснују фирму за превоз робе.

Током заједничког рада, Баја и Жића пролазе кроз низ занимљивих и духовитих, а друштвено актуелних авантура, током којих гледаоци могу да се упознају са разним судбинама обичних, такозваних „малих људи“ који живе у провинцији и који своју свакодневицу проводе на сасвим други начин, у односу на „брзи живот“ у узаврелим градским срединама.

 

Жићу игра Тихомир Станић, а Бају - Ненад Јездић. У бројној глумачкој екипи, између осталих, су и Бранислав Зеремски, Данина Јефтић, Паулина Манов, Јелена Ступљанин, Ива Илинчић, Бојан Димитријевић, Небојша Илић, Марко Гверо...

Директор фотографије: Гојко Деспотовић; сценограф: Александра Цвијановић; костимограф: Невена Миловановић; композитор: Владимир Петричевић; монтажер: Бојан Филиповић

Серија је настала у продукцији РТС-а, а извршни продуцент је Небојша Гарић – „Нира Про“.