Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези упознаћемо учитеља, књижевника, магистра архитектуре који живи у Француској више од три деценије. У Мађарској је отворена још једна српска школа, а представићемо и наше успешне људе који живе у Аустралији и Аустрији.

Учитељ, књижевник, композитор, магистар архитектуре Властимир Станисављевић Шаркаменац, живи и ради у Француској 35 година. Предавао је у српској школи „Јелена Анжујска“, бавио се књижевношћу и компоновањем. Обајвио је преко 40 књига поезије и прозе.

Велики број српских новинара живи у расејању. Новинарску каријеру је почео у Радио Београду и Телевизији Београд. Више од двадесет година живи у Сиднеју. Гост емисије „Магазин Србија на вези“ је Драган Царан, уредник емисије „То смо ми у Аустралији“.

Изградња српске школе у Ловри, која је подружница Српског образовног центра "Никола Тесла"  у Будимпешти, у потпуности је  завршена. На свечаном отварању била је колегиница Снежана Миливојевић.

Представљамо и Мајкла Бабића, професионалног фотографа. Живи и ствара у Аустралији готово пола века. Прилог Драгана Гавриловића.

Балетски играч Игор Милош  пуних 20 година је члан Бечке државне опере. У разговору са Вером Марјановић говори о својим балетским почецима у родном Зрењанину, одласку у свет где је градио успешну балетску каријеру и о могућем повратку у Србију.

Музички гости оперски певачи мецосопран Милијана Николић, тенор Розарио ла Спина и Дечји хор Колибри.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.