Читај ми!

Плава птица: Дека Оле и Болчица

Ко су Дека Оле и Болчица? Какве везе имају нарвали и једнорози? У којој држави има више медведа него паса? И да ли зечеви могу да повраћају? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице

Какав би био Осман кад би био дека? Каква би била Борка када би била дете? Е то ћемо видети у суботу. Како ће се слагати дека Оле и Болчица и ко је ту први почео са овом сулудом игром? И то ћемо видети у суботу.

Госпођа Ж и Господин Џ неће стајати ни на чију страну. Уосталом, имају они преча посла - треба подсећати да се не каже прекључе, већ прекјуче; треба се питати шта повезује козу и пут; треба отпутовати на Аљаску.

Е кад смо већ код тога, међутим, Аљаска је земља врло необична. У њој, не само да се вечера шницла од ирваса, већ је забрањено и гурнути лоса из авиона. Какав је пак третман диносауруса на Аљасци, то не знамо. Али знамо какав је код наше Куваричице. Она ће нам овога пута спремати бананосауруса, тачније диносауруса од банане.

Биће и новог трика, а читаћемо и ваша писма и специјално по жељи наших другарића, гусарска посада ће истраживати једнороге. Зато нас гледајте у суботу, 11. децембра 2021. године у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.