Читај ми!

ТВ лица - In memoriam Душан Дуда Ивковић

У знак сећања на Душана Дуду Ивковића емитујемо емисију "ТВ лица ... као сав нормалан свет"

Како је изгледало одрастање уз две сестре и брата на Црвеном крсту? Шта му је највише недостајало док је био у иностранству? Како се сећа пријатељства са Зораном Радмиловићем? Да ли је истина да је једва пронашао младог глумца коме није знао име, али му је у "Српској кафани" обећао да ће га водити на Европско првенство у кошарци? На ова и друга питања одговара Душан Дуда Ивковић.

Душан Дуда Ивковић
Душан Дуда Ивковић

Легенда српске кошарке дочекао је Тању Петернек на Црвеном крсту, на коме је одрастао. У првом делу емисије показује нам трибине у Радничком, место где је некад окретао сребрни тролејбус из Италије, кафану у којој су седели спортисти и глумци и друге занимљивости из свог живота.

Ово је сведочанство о времену када је на том месту постојала само једна троспратница, али и прилика да се проговори о навијању и навијачима, о времену када су се победе прослављале у кругу породице, а не на трговима, и када се веровало да свако дете из грађанске породице треба да говори страни језик, иде у музичку школу и бави се спортом.

Аутор и водитељ је Татјана Петернек Алексић.