Читај ми!

Наши сусрети: Човек са три каријере

У портретној емисији "Човек са три каријере", упознаћете проф. др Здеслава Зденка Милинковића, који је у једној животној каријери направио три, што само по себи подстиче новинара на сусрет са таквом личношћу. Његово професионално опредељење и честитост којом зрачи, наслеђе је породичне приче.

Частољубље и патриотизам, здрава амбиција и ентузијазам дали су велики одраз у његовој богатој каријери - спиналног ортопедског хирурга и светски признатог медицинског стручњака, дугогодишњег управника Спиналног центра Ортопедско хируршке болнице Бањица, великог спортисте, али пре свега, беспрекорног родитеља и супруга.

Аутор је изванредног иновативног пројекта под слоганом "Исправи се и вежбај", који има, не само актуелни, већ и далекосежни значај.

Поред свих постигнутих успеха у спорту и заслуга које има као спортски лекар, знаменит је по томе што је већ дуги низ година и актуелни лекар Српске тениске репрезентације.

Својим ауторитетом, људском топлином и смирујућим и ненаметљивим  шармом  фасцинирао је наше најпознатије тенисере.

Аутор је 17 стручних медицинских издања, од који су многе преведене на енглески језик, а књига Спортска медицина, чији је приређивач, а потписници текстова бројни медицински стручњаци и његове колеге, може се сматрати капиталним делом када је реч о спортској грани медицине.

Упркос добрим приликама, одолео је искушењу да остане у свету, а самопрекорним радом и иновацијама, постао и познат и признат стручњак у свету.

Оданошћу својој професији и свом народу - Здеслав Зденко Милинковић оставља траг у времену.

Аутор емисије: мр Мирјана Раичевић Тасић.