Читај ми!

Срце колубарске Шумадије век после...

Екипа Програма за дијаспору РТС-а кренула је Ибарском магистралом, трагом историје кроз прелепе крајеве Србије ка Лазаревцу, где се обележава век од чувене Колубарске битке и Првог светског рата. Више у емисији "Срце колубарске Шумадије век после...".

Стотину година од чувене Колубарске битке разлог је што је екипа РТС-а посетила родну кућу војводе Мишића у селу Струганик, где је проводио дечачке дане. Сада је она музеј који се радо посећује.

У Струганику, испред родне куће војводе Живојина Мишића У Струганику, испред родне куће војводе Живојина Мишића

Данас, 2014. године позвани су сви добронамерни људи да учествују у колу мира, у Лазаревцу, које је кренуло из Струганика. У граду на Колубари обележава се стогодишњица од чувене Колубарске битке и победе српске војске над моћном Аустроугарском војском.

Учесници Учесници "Кола мира" у Струганику

Посетили су и потомке славног војводе Мишића, његовог праунука Мирољуба Мишић, који има двоје деце и 3 унука и чува успомену на славног претка.

У Рашином селу У Рашином селу

Још један успешан човек живи на тим просторима. То је доктор Радоје Раша Станојловић, доктор економије који 30-так година живи у Америци. Он такође проноси глас Србије у свету.

Аутор и уредник емисије Даница Брокета

Сниматељ Димитрије Хаџи Николић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар