Читај ми!

Победник из сенке: Бранимир Илић Тајлер

У години јубилеја, три деценије од освајања светског злата на јуниорском првенству кошаркаша у Бормију, о златним генерацијама југословенске и српске кошарке, родном Пироту, кошаркашкој академији и животу у Кавали, за Програм за дијаспору РТС говорио је Бранимир Илић, кондициони тренер југословенске репрезентације од 1985. до 1991. године.

Бранимир Илић је у свом родном Пироту знан као Тајлер. Као одличан фудбалер, надимак је добио по чувеном крилу Манчестер Јунајтеда.

Знање и енергија овог професора физичког васпитања учинили су да Пирот седамдесетих и осамдесетих година 20. века постане озбиљно конкурентан скијашки и атлетски центар.

Бранимир ИлићБранимир Илић

Бранимир је низ година тренирао и водио смучаре "Миџора". Потом је у висине уздигао Атлетски клуб "Пирот". Тајлерови кондициони тренинзи били су праве мале атлетске бравуре. За иновације на том пољу много пута је награђиван.

Бранимир Илић већ 25 година живи у Кавали. Као кошаркашки тренер изградио је име и ауторитет у овом граду. Воли Грчку али навија за Србију. И верује да наши кошаркаши могу, ускоро, до новог европског злата.

Кадетска репрезентација Југославије 1987. Бранимир Илић (горњи ред, други здесна)Кадетска репрезентација Југославије 1987. Бранимир Илић (горњи ред, други здесна)

Аутор и уредник: Мирјана Николић
Сниматељ: Бобан Грчић
Реализатор: Марија Грујић

број коментара 0 Пошаљи коментар