Читај ми!

Анђела, тв филм

Анђела је телевизијска драма настала у склопу сарадње Радио - Телевизије Србије и Факултета драмских уметности у Београду. Снимање се одвијало под супервизијом професора Горана Пековића, ментора овог пројекта, и уредника ТВ драме Марка Новаковића, одговорног уредника Редакције драмског и домаћег серијског програма.

Драма "Анђела" је прича о нашим наравима и менталитету. О малим људима који се срећу у заједничкој болничкој соби и до смрти, као и истине о својој судбини, долазе суочавајући се с коначним искушењима сопствених живота.

"Анђела"

Ликови у драми пролазе кроз ситуације у којима није сасвим јасно шта сањају, а шта им се у стварности догађа. Кроз ову причу се прожимају усамљеност и пријатељство, грубост, нежност, љубав и смрт. Ради се, заправо, о комедији о умирању и пролазности.

"Анђела"

Редитељ ТВ драме "Анђела" је студент на мастер студијама режије на ФДУ Александар Алексић, директор фотографије је апсолвент на смеру камере Урош Петров, а продуцентски посао преузела је студенткиња продукције Нађа Ђорђевић. Сценограф је Нађа Трајковић а костимограф Ања Врањеш, обе студенткиње Факултета примењених уметности у Београду. Композитор музике за ТВ драму је Дамјан Јовичин, студент Факултета музичких уметности у Београду. Монтажу, као и снимање и обраду звука, такође ће потписати студенти ФДУ-а.

"Анђела"

Главне мушке улоге поверене су искусним глумачким именима - Слободану Бештићу и Димитрију Илићу, а главни женски лик тумачи млада глумица Исидора Грађанин. Као специјални гост у драми се појављује и глумац Светозар Цветковић.

Стеван Копривица
Стеван Копривица

уредник ТВ драме: Марко Новаковић
ментор пројекта: проф. Горан Пековић
редитељ: Александар Алексић
сценариста Христина Митић (по истоименој драми Стевана Копривице)
продуцент РТС: Горан Радић
продуцент ФДУ: Нађа Ђорђевић
директор фотографије: Урош Петров
сценограф: Нађа Трајковић
костимограф: Ања Врањеш
композитор: Дамјан Јовичин
монтажер: Александар Алексић
сниматељ звука: Ален Душ и Душан Крсмановић
дизајнер звука: Дино Долничар
производња: Радио - Телевизија Србије и Факултет драмских уметности 2019. године