Читај ми!

Мутације вируса Корона, тестови и вакцине

Ново дружење у "РТС ординацији" доноси нове важне и корисне информације.

Водитељка РТС-а поделиће своје искуство о борби са вирусом корона, затим ће вирусолог разрешити дилеме у вези са тестовима на Ковид 19, али ће говорити и о вакцини и новим сојевима тог вируса. Сазнаћете и која храна садржи магнезијум и зашто је он важан за здравље.

У првом делу емисије, "Корона", водитељка РТС-а Гордана Стијачић откриће како је изгледало њено искуство са Ковидом 19. Говориће о томе како је осетила упалу плућа, шта јој је тешко пало, али и како се осећа неколико недеља после инфекције.

"РТС ординација" - Марија Поповић

У "Ординацији" биће речи о новим сојевима вируса корона, али и о тестовима на Ковид 19. Сазнаћете које се грешке најчешће праве код избора теста, колико дуго може бити позитиван ПЦР, јесу ли особе инфективне све док су тестови позитивни, сазнаћете и како проверити да ли је вакцина дала имунитет. Све ће разјаснити вирусолог доц. др Ана Банко, а она ће говорити и о безбедбости такозваних "нових" РНК вакцина.

У рубрици "Храна као лек" биће речи о магнезијуму. Нутрициониста Марија Стајић објасниће у којим намирницама има магнезијума, како уочити дефицит и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.