Читај ми!

На веслу прича Угљеша Шајтинац: На ти

На веслу прича Угљеша Шајтинац: На ти, на РТС...

Када те плаше реком од малих ногу...да волиш и стрепиш. Сад већ знаш змије, рибе и песме сељанки. Када не препливавати, а када потражити склониште. Граница погледа. Шта знаш сигурно? Пожутеле фотографије сећања, живост мириса у машти. Тајне другог света. Штит и мач. А пре човековог корака и замаха? Поразговарај са реком.

Угљеша Шајтинац рођен је 1971. године у Зрењанину. Драмски је писац и прозаиста. Предаје драматургију на Академији уметности у Новом Саду. Објавио је шест књига прозе за одрасле и четири за децу. Роман „Сасвим скромни дарови“ награђен је Европском, Виталовом и наградом „Бора Станковић“, а „Банаторијум“ је добио Андрићеву награду. Аутор је седам драма, играних и у страним позориштима. По драми „Хадерсфилд“ снимљен је култни играни филм.

 

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/S36ptwR6f_Q

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Драган Ћеримовић, Горан и Зоран Коларевић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Шта хоћеш ©2018. wdoyouw.org