Читај ми!

На веслу прича: Зоран Суботички

Сневачи на јави

Дан је твоје власништво. Све одговорности си сам преузео. Не живиш за другог. Нема поправног испита, ни друге стварности. Сањаш своје снове, на теби је да их протумачиш. До тебе је да ствараш и чиниш добро. Да волиш и будеш вољен. Да искористиш шансу. Или се крећеш пречицом зла. Лаких оправдања линије мањег отпора. Шта је твоја слобода? Управо та одлука.

Зоран Суботички рођен је 1960. године у Бечеју. Магистрирао на Катедри за српску и компаративну књижевност, па предавао Књижевност ренесансе и барока на Филозофском факултету у Новом Саду. Аутор две теоријске књиге, два драмска текста и великог броја научних чланака. 1992. године био је на лектури на Државном Универзитету у Милану. Обављао низ јавних функција од културе у Новом Саду и Бечеју, на нивоу Војводине, преко посланичког мандата у Скупштини Србије, до експертског ангажмана у међународним невладиним организацијама. Обавља функцију помоћника управника Српског народног позоришта у Новом Саду од 2017. Оснивач невладиних организација „Лидернет“ и „Итака“.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/B6qjyoiszmE

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић, ДП; сниматељи: Марко Ристић, Лав Бока - дрон; монтажер: Милан Пејновић; арт директор: Зоран Мујбеговић; веслачи: веслачи: УСКАО „Ђорђе Предин Баџа“ - Светозар Радишић, Бојан Вулетић, Слободан Јовчић, Нандор Палоташ; спикер: Александар Новаковић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Општина Бечеј