Читај ми!

ТВ Фељтон: Принцеза из Женидбе Душанове

Екипа РТС-а је у јуну месецу 2016. године провела цео дан у Белом двору где се припремала ревија дизајнерке Роксанде Илинчић. Било је то њено прво представљање у родном Београду после светског успеха. Међу дамама које бирају Роксандине моделе су: војвоткиња од Кембриџа, Мишел Обама, Лејди Гага, Јорданска краљица Ранија, Гвинет Палтроу...

Отишла је као млада девојка, са дипломом београдског Факултета примењених уметности.Тринаест година касније у свој Београд вратила се као светска звезда модне индустрије. На путу успеха нашла се те зачудне 1999. године, у Лондону, после завршених мастер студија из области женске гардеробе на уметничкој школи Централ Сент Мартинс, код славне професорке Лузи Вилсон.

За само неколико година, већ од 2005. године њене колекције приказују се као део програма Лондонске недеље моде. Њена креација уврштена је у изложбу "Балске хаљине: британски гламур од 1950" у Музеју Викторије и Алберта, да би јој одмах потом овај Музеј упутио позив да приреди модну ревију и њиховој Галерији "Рафаел". Она је пословна жена 2014. године по мишљењу Харперс Базара УК, добитница дизајнерске награде Црвени тепих British Elle Style, али и Братснког модног савета.

У ТВ Фељтону "Принцеза из Женидбе Душанове" Роксанда Илинчић говори о томе како и данас воли плаву школску кецељу, која је била њен први модни бунтовнички изазов стилској укалупљености. О првим лондонским ревијама које је смишљала и организовала, како би била примећена. Чега се одрицала, шта је на почетку било тешко, а шта је данас, када она диктира тренд у свету модне индустрије.

ТВ Фељтон РТС-а објављује екслузивне снимке припреме овог јединственог модног догађаја хуманитарног карактера, као и колекцију Роксанде Илинчић за следећу јесен и зиму, инспирисану филмом "Ноћни портир".

Аутор: Војка Пајкић Ђорђевић
Редитељ: Маја Мандић