Читај ми!

Магазин Србија на вези

У новом издању Магазина, саговорник је Драган Царан, дописник из Сиднеја, који је недавно успео да допутује у Србију, упркос најстрожијим забранама изласка из Аустралије.

Чућемо како је доживео период изолације, у којој мери су наши људи поштовали прописе, шта  аустралијска влада предузима у погледу опоравка привреде и какве су његови  планови за снимање нових ауторских емисија  серијала "То смо ми у Аустралији", које емитујемо у оквиру Медијске мреже српске дијаспоре.

Да ли је дефинитивно дошао крај тоталне изолације због Корона вируса, која је на Петом континенту, а посебно у држави Викторија трајала месецима, сазнаћемо у најновијем извештају из Мелбурна. Прилог су припремили Драган Гавриловић и Саша Јанковић.

Српска допунска школа у Француској има исти број ђака као и прошле године, без обзира на епидемиолошку ситуацију.
Прилог је припремио дописник из Париза, Владан Јочић.

У извештају који нам шаље Бранислав Ђорђевић из Берлина, сазнаћемо да су проблеми са короном пореметили редовну наставу допунске школе у Немачкој, али да су донели и неке новине у образовању.

У прилогу  Вере Марјановић из Беча, открићемо како, под алармантним околностима због корона вируса, функционише привреда и како утиче на снабдевање  производима из Балканске регије.

Прилог  Милована Терзића из Словеније, говори о деценијској сарадњи Србије и Словеније на културном плану, која ће ускоро  бити обогаћена националним културним центрима оба народа.

Владан Ракић припремио је причу о виолинисти  Душку Јовановићу, овогодишњем добитнику Златне значке.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић

Редитељ Драгица Гачић