Странац у Србији: Анатолиј Тоља Ћеремних

У документарним емисијама „Странац у Србији" ауторка Ранка Јакшић представља стране држављане који живе и раде у Србији и бави се разлозима њиховог доласка и останка у Србији.

Последњих година је све више оних који долазе због посла у Србију, док су странци, који овде живе већ дуги низ година, дошли због љубави, основали породице и остали ту да живе. Колико им ова земља и људи дају шансу да се остваре у послу и окружењу, колико је тешко прихватити наше навике, обичаје, навићи се на наш менталитет, шта воле највише а шта им смета у Србији, отворено говоре страни држављани у овим емисијама.

Анатолиј Тоља Ћеремних је Рус из Санкт Петербурга. Има 21 годину. Први пут је дошао у Србију да би посетио пријатеља са ким је био у контакту преко интернета. Обишао је целу Војводину и Србију. Одушевљен природом планинских предела у околини Краљева, наговорио је оца да му помогне да купи кућу у селу Бресник. Данас ту живи, далеко од магистралног пута, сам води домаћинство, гаји стоку и има идеје и пословне планове да врати живот у селима, као што је некада било.

Аутор и уредник: Ранка Јакшић

Сниматељ: Владимир Марковић

Монтажер: Милица Живковић

Тон мајстор: Драган Ушендић