Странац у Србији: Галина Радоичић

Галинина прича личи на све друге животне приче жена, које је љубав довела у Србију. Али данашња слика њеног живота говори нешто сасвим друго.

Надреални свет је оквир њеног живота свих двадесет пет година, откако је дошла. Када ју је Љубиша у Магелову, у Белорусији, запросио, није знала шта је чека: почетак тешког живота у селу Шатра у Куршумлији, а потом у селу Бресничић код Прокупља. Жеља да се врати кући била је велика, али је љубав према Љубиши била је јача. Љубиша ми је рекао: Ја немам ништа. Ако хоћеш са мном у Србију, живећемо како морамо: под дрво - под дрво. Тако је и било, под дрво, каже у емисији Галина Радоичић.

Љубиша је умро, троје деце је отишло својим путем, а Галина је остала да живи сама у кући на врху брда у селу. Нема рођака, комшија, пријатеља, једино друштво су јој природа, животиње које гаји и мачка. Како проводи своје дане потпуно сама у селу, како се издржава бавећи се пољопривредом, како поред послова налази времена за сликање и како у својој самоћи проналази смисао живота, сазнаћемо од Галине у овој емисији Странац у Србији.

Аутор и уредник: Ранка Јакшић
Сниматељ: Драган Стојиљковић
Монтажер: Милица Живојиновић
Тонски сниматељ: Славиша Петровић