ТВ минијатуре: Нит уметности Градимира Смуђе

„Нит уметности представља пре свега страст, љубав, а најпре почаст коју Градимир Смуђа одаје великим сликарима од Микеланђела и Леонарда, па све до савременика као што је Пикасо”. Овако је Тијери Жор, главни уредник најугледније стрип издавачке куће у Француској, описао књигу „Нит уметности" нашег Градимира Смуђе. Oдмах по објављивању на француско-белгијском тржишту књига је добила статус „буквара сликарства“.

Новосађанин Градимир Смуђа je српски аутор стрипова, карикатуриста и сликар који живи у граду Лука, у Италији, у прелепој регији Тоскана. Ексклузивац је куће Delcourt од 2011. године. Своје место врхунског аутора зацементирао је пројектима „Винсент и Ван Гог" и „Кабаре муза".

„Нит уметности" представио је и Београду, у Француском културном центру, где су осим књиге могле да се виде и оригиналне табле са цртежима које је Смуђа приредио на текст његове ћерке Иване.

У емисији ћете моћи да видите и како изгледа Смуђина специјална цртачка минијатура, књига величине 3x4 центиметара испуњена портретима Боба Дилана.

Аутор и уредник емисије је Мирјана Николић.