Трезор: Време телевизије

О великим драмским и хумористичким серијама

Игране серије, Време телевизије,  29. епизода.

У периоду између 1977. и 1980. године опадање обима продукције најизразитије је у програмима играних серија. Ипак, Телевизија Београд, уз изузетне напоре, попуњава термине играних серија, често преузимајући и неизвршене обавезе других југословенских ТВ станица у продукцији емисија тога жанра или прибегавајући копродукцијама са тим станицама. Репрезентативна је серија Више од игре, до данас међу најбољим серијама ТВ Београд.

Приказана је и серија "Повратак отписаних" са тематиком из народноослободилачке борбе. Савремену тематику обрађује хумористичка серија "Позориште у кући", започета у претходном периоду и серија "Врућ ветар". И најзад, "Приповедање Радоја Домановића" успешно је оживела дело великог српског сатиричара.

Телевизија Нови Сад такође ће се окушати у производњи хумористичких серија. Њен првенац је серија "Униформе". У копродукцији ТВ Београд и ТВ Нови Сад почињу припреме за снимање серије Светозар Марковић, која ће бити емитована 1981. године.

Учесници: уредник Милован Витезовић; редитељи Здравко Шотра, Александар Ђорђевић, Дејан Ћорковић, Зоран Шарић; сценаристи Слободан Стојановић, Драган Марковић; сниматељ Драгољуб Манчић

Сценариста др Мирослав Савићевић, водитељ Мића Орловић, редитељ Никола Лоренцин

Уреднице: Милена Јекић Шотра, Маријана Цветковић, Весна Дошен,  Бојана Андрић