Србија на вези: Васил Хаџиманов

Сва издања и музика његовог бенда проглашени су за уметничка дела од културног значаја за Србију. Завршио је Беркли у Бостону за 3 године, живео у Њујорку, али се убрзо вратио у Србију. Мисли да није погрешио, за сад... Са Србијом на вези, Васил Хаџиманов.

По повратку са студија из Америке, 1996. оснива свој бенд и тада почиње рад на спајању музичке баштине Балкана и различитих праваца са запада. Стил Jazz Fusion постоји од 60-тих година а започео га је чувени амерички музичар Мајлс Дејвис.

Васил Хаџиманов
Васил Хаџиманов

Музика Балкана коју је бенд Васила Хаџиманова представио на ЕXPO 2005 одушевила је публику, тако да је њихов концерт био најпосећенији на том престижном догађају. Слушало их је око 3000 људи.

Васил нам је причао о музици у коју се заљубио, о музици коју слушамо, o одрастању у време када само грандиозни и скандалозни догађаји представљају вести, о животу у Њујорку али и Београду који почиње да личи на светске метрополе, у позитивном али и негативном смислу...

Васил Хаџиманов и Тамара Дрезгић
Васил Хаџиманов и Тамара Дрезгић

Поводом 70-тогодишњице УН и United jazz концерта, Васил је компоновао песму под називом "Reach out". Певају Вукашин Марковић и Марта Хаџиманов, Василова ћерка која је прави наследник породица Велетанлић и Хаџиманов, али и баке Василисе.

Ове године Васил Хаџиманов бенд очекује турнеја по Америци.

Уредник емисије Тамара Дрезгић

Реализација Марија Средојевић