Потера за срећком

Април 2005. године - у Београду је извучена највећа премија игре на срећу Лото у нашој земљи, у последњих 50 година. Тај догађај инспирисао је сценаристу Воју Жанетића да напише сценарио за филм.

У изнајмљеном стану у Београду, који се налази изнад локалног кафића, живи Срећко који редовно игра Лото у нади да ће добити главну премију. У њега је заљубљена Вишња, продавачица Лото листића.

Потера за срећком
Потера за срећком

Jедне вечери, Срећко, на сопствено изненађење, добија премију вредну четири милиона евра. Међутим, сплетом околности, добитни листић доспева у руке Жилета и Салета, власника локалног кафића.

Неспремни за управљање толиким новцем, они са тикетом одлазе на Крф у нади да ће их грчко острво пословно надахнути.

Главни разлог њиховог одласка у Грчку заправо је бег од инспектора полиције, којем су њих двојица изузетно сумњиви, али и од негативаца Дона и Вите који желе да им отму новац.

У Грчкој Жилета и Салета дочекују Спирос (власник хотела) и његова ћерка Катарина, која се заљубљује у Салета.

Потера за срећком
Потера за срећком

Неопрезношћу домаћина, медији најпре у Грчкој, а потом и у Србији сазнају и објављују да су Жиле и Сале добитници премије на Лотоу и да се налазе на Крфу. Та информација долази до полиције, криминалаца, Вишње (која је запамтила добитну комбинацију и једина зна ко је прави добитник) и наравно - Срећка.

У главним улогама: Слободан - Бода Нинковић, Гордан Кичић, Катарина Радивојевић, Никола Вујовић, Милена Павловић, Драган Бјелогрлић, Драгољуб - Мићко Љубичић, Драган Николић, Срђан Тодоровић, Срђан Милетић, Исидора Минић

Режија: Милорад Милинковић