Драмски уторак: Смрт Госпође министарке

"Драмски уторак" у месецу марту посвећен је Сави Мрмку, једном од најзначајнијих телевизијских редитеља из времена Телевизије Београд. Сава Мрмак је, у жанровима телевизијског филма и телевизијске драме, својим режијама оставио неизбрисив траг у нашој културној заоставштини.

"Смрт Госпође министарке"


Циклус "Мајстори ТВ режије - Сава Мрмак", који представља Редакција драмског и домаћег серијског програма РТС-а, у уторак 03. марта, започеће ТВ филмом "Смрт Госпође министарке", снимљеним 1991. године по сценарију Душана Савковића.

"Смрт Госпође министарке"

Највећа српска глумица предратног периода, Жанка Стокић, најчувенија Госпођа министарка из Нушићеве комедије, у послератном периоду доживљава понижења, па и суђење, зато што је играла у кабареу и говорила текстове на радију "док је народ гинуо на фронту за време рата". Она, међутим, није сигурна да има кривице у њеном чину, нити да је нема, сигурна је само да то што је чинила она, и њене колеге, није злочин за који је једина исправна казна било стрељање, а милосрђе суђење и одузимање грађанске части.

"Смрт Госпође министарке"

Улоге тумаче: Светлана Бојковић, Предраг Ејдус, Миленко Павлов, Радош Бајић, Андреја Маричић, Јелица Сретеновић, Марко Тодоровић, Даница Максимовић, Тихомир Станић, Бошко Пулетић, Петар Краљ, Тома Курузовић...

Сава Мрмак Сава Мрмак

уредник циклуса: Марко Новаковић
режија: Сава Мрмак
сценарио: Душан Савковић
директор фотографије: Слободан Обрадовић
сценограф: Слободан Рундо
костимограф: Борис Чакширан
монтажер: Петар Путниковић

број коментара 0 Пошаљи коментар