Јагодићи: Опроштајни валцер

Трећи циклус под насловом "Јагодићи: Опроштајни валцер", заокружује мелодрамску причу о породици банатских грофова у десет епизода. Прича је смештена у 1937. годину, у предвечерје великог светског сукоба чије назнаке делом наговештава и ова серија.

Прошло је седам година од времена када смо се последњи пут дружили са нашим јунацима. Околности су се у међувремену измениле. Гроф Милан није више међу живима. На годишњи помен оцу, браћа се поново срећу. Бранко се враћа из Париза а Лајко долази из Пеште. Обојица планирају кратак боравак на каштелу. Лајко онолико времена колико му треба да се одлучи да ли да се прикључи интернационалним бригадама у грађанском рату у Шпанији, а Бранко, онолико колико је неопходно да Јована наговори на продају каштела.

Али, неочекивани сусрет са Александром пробудиће код њега осећања за која је веровао да више не постоје. Затечен је, збуњен и не зна шта му је даље чинити. И Јована ће збунити неочекивани сусрет са Аидом, коју није видео годинама.Оно што ће му она рећи потпуно ће га изменити. А онда ће истрага коју поручник Васић води поводом мистериозне смрти младе служавке у близини каштела још више замутити односе међу актерима, изазивајући низ необичних и неочекиваних догађаја који ће убрзо изменити животе свих њих.

 

Улоге: Дејан Луткић (Јован), Гордан Кичић (Бранко), Горица Поповић (Маришнени), Радоје Ћупић (Славен), Нина Јанковић (Александра), Дара Џокић (Милена), Радослав Миленковић (поручник Васић), Милош Самолов (наредник Масниковић), Нада Шаргин (Љубица), Тамара Крцуновић (Аида), Небојша Дугалић (Мирољуб, њен муж), Марко Баћевић ( Емилијан Белопољански), Андрија Кузмановић ( Јоцика), Тамара Алексић( Симка), Иван Босиљчић (Лајко), Соња Дамјановић ( Голуба), Небојша Илић ( Драгутин Фајфер) , Мира Бањац и други...

Костимограф: Јелисавета Татић-Чутурило

Сценограф: Никола Берчек

Монтажер: Петар Јаконић

Композитор: Томо Р. Бабовић

Директор фотографије: Радослав Владић

Сценарио: Ђорђе Милосављевић

Редитељ: Мирослав Лекић

Уредник серије: Милош М. Радовић

број коментара 0 Пошаљи коментар