Србија на вези

У емисији, између осталог...

У оквиру програма "Буди гост на српској слави", предивни амбијент Конака кнегиње Љубице у Београду, посетиоцима пружа прилику да осете славску атмосферу јединственог српског обичаја и традиције, као дела нематеријалне светске културне баштине. На Аранђеловдан, у вечерашњој емисији угостићемо директорку Музеја града Београда и музеја у саставу Јелену Медаковић, која ће говорити и о другим занимљивостима овог угледног здања.

На свечаном отварању манифестације "Дани Српске и Србије у Бечу", емитован је кратки документарни филм, у којем деца српског порекла из Беча говоре шта за њих значи матица, српски језик и шта осећају према свом завичају. Учесници у филму су чланови "Просвјетине" школе српског језика, Културног српског центра "Стеван Мокрањац" и КУД "Бамби". Аутор филма је Весна Димитријевић, председница Удружења "Дијаспора медија" и уредница порталa dijaspora.tv Премијерно телевизијско приказивање филма биће у вечерашњој емисији.

Представом "Пластика" Стевана Копривице, глумице Сузана Петричевић и Нела Михајловић освојиле су публику широм Србије и једног дела света, а ускоро ће по први пут наступити у Канади. У којим градовима и када, рећи ће нам наша гошћа Сузана Петричевић, која је велики успех у земљи и расејању постигла и са представом "Последња шанса" Мирјане Бобић Мојсиловић, о којој ће такође бити речи.

Уреднице Тања Адамовић и Нада Вукелић

Редитељка Ернестина Глигоријевић

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар