Србија на вези

У емисији између осталог...

Културно уметничко друштво "Вук Караџић" из Лознице на пролеће обелеђава 170 година од оснивања, што га сврстава у ред насјстаријих и најзначајнијих инстутуција те врсте на овим просторима. Познато је и да је Вук Караџић са одушевљењем примио вест о формирању овог друштва и, према својим могуђностима, помагао им у раду. Друштво "Вук Караџић" учествоваће на Данима српске културе у Темишвару и Данима Вука Караџића у Словенији. О томе, али и о самом друштву говориће секретар, сценариста и редитељ Зоран Грујић.

Троје тинејџера, који су својим радом и залагањем, освојили стипендије у средњим школама у Великој Британији, ових дана су боравили на краћем распусту у Београду и говорили о својим сикуствима о HMC програму за Србију, али и плановима за будућност.

О песникињи Светлани Матић и песникињи и преводиоцу Драгици Шредер из Аустрије, које су нашој публици приближиле стваралаштво Вилхелмине Мине Караџић и Милице Стојадиновић Српкиње, пишући о њима и на српском и на немачком, такође ће бити речи у емисији.
Пренећемо и део атмосфере из Чикага, где су српски лекари прославили лекарску славу Светих Козме и Дамјана, а глумци из филма "Реална прича" најавиће премијеру овог остварења 1. децембра у Швајцарској.

Уредници Татјана Адамовић и Милена Вујовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар