Наши сусрети: Писац лекарске етике - Петар Пјешивац

Рођен је у Аделејду, две трећине живота живeo je у иностранству, има каријеру успешног лекара, до сада је написао шест књига, отац је четворо деце. Упознајте Петра Пјешивца, српско-аустралијског песника и есејисту из Мелбурна, надареног писца који је свој литерарни ексклузивитет "Када се заврши рат" први пут педставио на Сајму књига 2018.

Несвакидашњи, интригантни роман, болна је парабола о изгнанству, а многи критичари су га окарактерисали као љубавно-психолошки трилер. Његов наслов нашао је место и на овогодишњем Сајму књига.

У литературу је ушао детективнским романом "Ж", затим написао "Три двојине нара", "Приручник за рушење", "Повратак Ж-а", који је 2013 године награђен наградом "Златна сова", а потом и "Приручник за цинкарење". Његова два романа ушла су у избор за Нин-ову награду. Потписује бројне текстове у часописима за културу.

Петар Пјешивац је писац неоспорног талента, који, како потврђује његов роман "Када се заврши рат", својим делима даје сасвим другу димензију, књижевном вештином којом је у стању да сопствено искуство виртуозно проноси кроз закулисни, и до самог краја читаоцу, неразрешиви ток радње. Образовање и животно искуство у далеком свету, утемељило је у њему раскошног интелектуалца, писца однегованог шарма и темперамента, великог професионалца и брижног родитеља.

У искреном разговору, осим приче о свом животном путу, o каријери и о љубави према Србији, откриће и своја гледишта о различитим темама: ко данас одређује квалитет у књижевности, шта то раздваја Исток и Запад, шта уопште представља човечанство, шта човек добија, а шта губи одласком у свет..... Аутор емисије мр Мирјана Раичевић Тасић

број коментара 0 Пошаљи коментар