Србија на вези

"За мене је књига била и остала светиња, камен темељац, огледало људског трајања, мудрост без које се не би могло. Зато књигу даривамо човеку"-рекао је једном приликом наш вечерашњи гост, књижевник, један од оснивача Савеза Срба у Румунији, можда најпознатији Србин у Румунији-Славомир Гвозденовић.

Наше теме за разговор биће овогодишњи Сајам књига у Београду, али и све оно што се тиче активности Срба у земљи Карпата.

Кратак осврт на један од најзначајних културних догађаја у овом делу Европе, припремио је Владан Ракић. Чућемо учеснике из земаља региона и представити студију "Сребреница - стварност и манипулације", која је преведена и на енглески језик, с циљем да буде подељена  дипломатским представништвима у БиХ, Србији, као и бројним светским инстутуцијама.

Прошле недеље, имали смо задовољство да се дружимо са српским предшколцима из Хрватске. Наше екипа била је у Педагошком музеју у Београду, где су малишани из вртића "Златокоса" из Борова, изложбом радова обележили 20 година свог обданишта.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар