Добро је, добро је знати...

Науци још увек нису познати сви узрочници онколошких болести али истраживачи процењују да би се применом свега онога што се зна о превенцији могао спречити настанак до две трећине случајева!

Упркос тим сазнањима, инциденца обољевања је све већа. Са напорима науке, новим резултатима, све прецизнијим технологијама, новим лековима и излечења су све реалнија и ефикаснија.

Редакција Научног програма припрема посебне полусатне емисије о Институту за онкологију и радиологију Србије у којима ћемо упознати цео тим који се бори за живот Србије.

У овој емисији серијала Добро је, добро је знати... такође истражујући како се научна сазнања имплементирају у клиничку праксу, долазимо до релативно младе посебне Службе медикалне онкологије КБЦ Земун. Гост у студију је прим. др сц. мед. Љиљана Томашић, која ће причајући о Служби медикалне онкологије представити домете науке и начине на које ова одељења унапређују свој рад и животе својих пацијената.

Посетићемо и Четврти међународни конгрес који је организовала Српска заједница истраживача рака са циљем да се научна сазнања што брже и боље примене у клиничку праксу уз питање и процену где је Србија.

Уредник и водитељ је Маријана Вук Мрђа, редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар