Плава птица

Где се једе хлеб "фтира"? Зашто је лоше "устати на леву ногу"? Ко је принцеза Бадрулбадур, а ко девојчица Акико? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у епизоди "Плаве птице" коју емитујемо у суботу, 26. октобра, у 13.30 на РТС Свет

Осман је спреман за још једну епизоду! Али Борка... баш и није. Она никако да нађе шешир за лампину главу. Да, Борка мисли на абажур, само увек заборави ту чудну реч. На сву срећу, Осман ће јој објаснити како да упамти ову реч тако да је више никад не заборави.

Госпођа Ж би, с друге стране, радо заборавила граматичке грешке које праве Осман и Борка. Доста је њој да их стално опомиње да се не каже "требам" него "треба". Требало би да то већ једном упамте.

Кад смо на путовању, памтимо све: и шта смо јели, и шта смо чули, и где смо све били. Овога пута, летимо правац на Малту, у републику која има храмове, старије чак и од египатских пирамида.

Кад се вратимо са пута, чека нас ручак од драге куварице, трик од Османа, писма од другарића и питалица Господина Џ. Да ли ће питалица имати везе са ручком и да ли ће писмо имати везе са нашим гусарима? То вам не можемо рећи. Али наши гусари ће вам рећи ко је био Аладин и одакле потиче прича о њему.

А ко је Акико и како је настала, откриће нам наш драги гост Стефан ТићМи, аутор награђиваног романа "Ја сам Акико". Он ће нам испричати по нешто и о баобабу и о изгужваним мајицама, а сазнаћемо и какав ће бити анимирани филм о Акико који је тренутно у припреми.

Зато нас гледајте у суботу 26. октобра, у 12.05. на Првом програму Tелевизије Србије!

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Иван Милановић, композитор Драгољуб Илић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар